Recepten

Odoo + afbeelding en tekst

Aarbeienconfituur


Een bakje aardbeien waar precies meer gekneusde exemplaren in zitten dan hele? Tijd voor confituur dan!

ingredriënten

500 gram aardbeien zonder kroontje (was ze voordat je het groene kroontje weghaalt) in stukjes gesneden. Persoonlijk vind ik af en toe een groot stuk aardbei in de confituur best lekker.
500 gram confituursuiker (confituursuiker verhouding 1kg fruit - 1kg suiker)
sap van 1 limoen of citroen

Meng de aardbeien en suiker goed onder elkaar en zet liefst van al een nachtje weg zodat alles goed kan trekken. Zet de volgende dag dit mengsel samen met het limoensap op het vuur en laat onder voortdurend roeren 4 minuten koken. Pureer eventueel met een aardappelstamper als je niet van stukjes houdt. En weeral klaar om in de steriele potjes te gieten!

Odoo + afbeelding en tekst

Indische kip

We posten enkele van onze favoriete gerechtjes uit de Crockpot!

ingrediënten 

3 appels
3 uien
1200 gram kipfilet
1 blikje tomatenconcentraat
1 blik tomatenblokjes
2 blokjes kippenbouillion
100ml room (je kan dit ook vervangen door kokosroom)
kippenkruiden
curry (dit kan prima met 1 opgehoopte eetlepel currypoeder maar is nog lekkerder met een goede currypasta)
peper & zout

Snij eerst de kipfilet in blokjes en kruid met de kippenkruiden.
Bak ze aan (in de Crockpot Express kan dit op de stand "brown/saute"), snipper de ui en bak deze mee aan. Daarna voeg je het tomatenconcentraat toe en bak je deze nog even mee aan.
Snij de appel in blokjes en voeg deze toe aan de gebakken kip samen met alle andere ingrediënten. zet je Crockpot aan (high of low in slowcookfunctie). Smakelijk !

Odoo + afbeelding en tekst

Homemade pizza

ingrediënten 

130 gram bloem
1 eetlepel olijfolie
3 gram zout
1 theelepel gist
1 blik gepelde tomaten
mozzarella
kruiden

Bereidingswijze
Meng 75ml water met de olijfolie, het zout, de bloem en de gist. Kneed dit zo'n 10 minuten. Laat het deeg 3 minuutjes rusten en kneed het hierna nog enkele minuten. Laat deze deegbal 1 uur afgedekt rusten.
Pureer de gepelde tomaten. Je kan hier wat geurige kruiden aan toevoegen zoals oregano, basilicum,.... Werk af met peper en zout.
Rol na 1 uur het deeg uit en besmeer met 2 eetlepels tomatensaus. Hou de randen vrij en gebruik niet te veel saus. Zo krijg je die heerlijke krokante "bubbels" bij het bakken. Dep de mozzarella droog en beleg met plakjes mozzarella.
Bak je pizza zo'n 10 minuten in een oven van 250°C.
Nu enkel nog afwerken met enkele blaadjes verse basilicum en genieten maar!
Smakelijk

Odoo + afbeelding en tekst

Apeltaart met speculoos

ingrediënten

1 kant en klaar taartdeeg (vb. bladerdeeg, kruimeldeeg,..) 
10 speculaasjes 
4 appels 
70 gram goei boter 
125 gram poedersuiker 
2 kleine eitjes 

deze heerlijke en simpele appeltaart kan je geregeld in de winkel proeven, 1 van Caroline s favorieten ! 
Plaats het deeg in een taartvorm en doorprik verschillende keren met een vork. 
Doe de speculaasjes in een vijzel of maal ze fijn in de blender. verdeel ze dan onderaan in de taart. 
Schil de appels en snijd ze in fijne partjes, schik ze mooi op de speculaas. 
70gram boter smelten op een laag vuurtje en dan poedersuiker toevoegen en goed mengen met garde. 
Haal dan van het vuur en meng de 2 eitjes er snel met de garde door. 
Dit beslag giet je op de appelen zodat alles met een mooi laagje bedekt is. 
Nu de taart nog ongeveer 35 minuten bakken in een oven van 180°C.

Odoo + afbeelding en tekst

Wafels

ingrediënten
 
150 gr suiker, 210 gr bloem, 150 gr boter, 3 eitjes en 3 zakje vanillesuiker

Smelt de boter op een zacht vuurtje. Klop met de mixer de boter , suiker en vanillesuiker op en voeg 1 voor 1 de eitjes toe. Meng als laatste de bloem erdoor. Schep het deeg met in een heet wafelijzer en laat de wafels ongeveer 3 minuten bakken. Laat ze afkoelen op een rooster.