Recepten

Odoo + afbeelding en tekst

Aardbeienconfituur

Een bakje aardbeien waar precies meer gekneusde exemplaren in zitten dan hele? Tijd voor confituur dan!
nodig : 500 gram aardbeien zonder kroontje (was ze voordat je het groene kroontje weghaalt) in stukjes gesneden. Persoonlijk vind ik af en toe een groot stuk aardbei in de confituur best lekker.
500 gram confituursuiker (confituursuiker verhouding 1kg fruit - 1kg suiker)
sap van 1 limoen of citroen

Meng de aardbeien en suiker goed onder elkaar en zet liefst van al een nachtje weg zodat alles goed kan trekken. Zet de volgende dag dit mengsel samen met het limoensap op het vuur en laat onder voortdurend roeren 4 minuten koken. Pureer eventueel met een aardappelstamper als je niet van stukjes houdt. En weeral klaar om in de steriele potjes te gieten!

Odoo + afbeelding en tekst

Indische kip

Indische kip in de Crockpot

We posten enkele van onze favoriete gerechtjes uit de Crockpot!

ingrediënten
3 appels
3 uien
1200 gram kipfilet
1 blikje tomatenconcentraat
1 blik tomatenblokjes
2 blokjes kippenbouillion
100ml room (je kan dit ook vervangen door kokosroom)
kippenkruiden
curry (dit kan prima met 1 opgehoopte eetlepel currypoeder maar is nog lekkerder met een goede currypasta)
peper & zout

Snij eerst de kipfilet in blokjes en kruid met de kippenkruiden.
Bak ze aan (in de Crockpot Express kan dit op de stand "brown/saute"), snipper de ui en bak deze mee aan. Daarna voeg je het tomatenconcentraat toe en bak je deze nog even mee aan.
Snij de appel in blokjes en voeg deze toe aan de gebakken kip samen met alle andere ingrediënten. zet je Crockpot aan (high of low in slowcookfunctie). Smakelijk !

Odoo + afbeelding en tekst

Home made pizza margaritha

ingrediënten

130 gram bloem
1 eetlepel olijfolie
3 gram zout
1 theelepel gist
1 blik gepelde tomaten
mozzarella
kruiden

Bereidingswijze
Meng 75ml water met de bloem, olijfolie, het zout en de gist. Kneed dit zo'n 10 minuten. Laat het deeg 3 minuutjes rusten en kneed het hierna nog enkele minuten. Laat deze deegbal 1 uur afgedekt rusten.
Pureer de gepelde tomaten. Je kan hier wat geurige kruiden aan toevoegen zoals oregano, basilicum,.... Werk af met peper en zout.
Rol na 1 uur het deeg uit en besmeer met 2 eetlepels tomatensaus. Hou de randen vrij en gebruik niet te veel saus. Zo krijg je die heerlijke krokante "bubbels" bij het bakken. Dep de mozzarella droog en beleg met plakjes mozzarella.
Bak je pizza zo'n 10 minuten in een oven van 250°C of 3 minuten in de Weltevree of BGE.
Nu enkel nog afwerken met enkele blaadjes verse basilicum en genieten maar!
Smakelijk

Odoo + afbeelding en tekst

Appeltaart met speculoos

ingrediënten

1 kant en klaar taartdeeg (vb. bladerdeeg, kruimeldeeg,..)
10 speculaasjes
4 appels
70 gram goei boter
125 gram poedersuiker
2 kleine eitjes

deze heerlijke en simpele appeltaart kan je geregeld in de winkel proeven, 1 van Caroline s favorieten !
Plaats het deeg in een taartvorm en doorprik verschillende keren met een vork.
Doe de speculaasjes in een vijzel of maal ze fijn in de blender. verdeel ze dan onderaan in de taart.
Schil de appels en snijd ze in fijne partjes, schik ze mooi op de speculaas.
70gram boter smelten op een laag vuurtje en dan poedersuiker toevoegen en goed mengen met garde.
Haal dan van het vuur en meng de 2 eitjes er snel met de garde door.
Dit beslag giet je op de appelen zodat alles met een mooi laagje bedekt is.
Nu de taart nog ongeveer 35 minuten bakken in een oven van 180°C.

Odoo + afbeelding en tekst

Wafels

ingrediënten
ingrediënten : 
150 gr suiker, 210 gr bloem, 150 gr boter, 3 eitjes en 3 zakje vanillesuiker


Smelt de boter op een zacht vuurtje. Klop met de mixer de boter , suiker en vanillesuiker op en voeg 1 voor 1 de eitjes toe. Meng als laatste de bloem erdoor. Schep het deeg met in een heet wafelijzer en laat de wafels ongeveer 3 minuten bakken. Laat ze afkoelen op een rooster.

Odoo + afbeelding en tekst

Tajine met gehaktballetjes in tomatensaus

ingrediënten
voor de ballekes:
300gr rundsgehakt, 1 ei, halve ui, verse gehakte peterselie, kaneelpoeder, 2 eetlepels paneermeel, peper & zout. 
Voor de saus:
 de andere halve ui, 2 tomaten, verse koriander, halve groene paprika, theelepel geraspte gember, 2 eetlepels tomatenconcentraat, peterselie en 100ml water
 

Meng alle ingrediënten voor de ballekes onder elkaar en vorm er dan kleine balletjes van; geef ze een korstje in wat olijfolie in je tajine. Haal je balletjes er terug uit, ze moeten enkel een korstje hebben en nog niet gaar zijn. Verhit terug wat olijfolie in de tajine en fruit de andere gesnipperde halve ajuin aan. Snijd ondertussen de paprika en tomaat in kleine stukjes (je kan eventueel de schil eraf halen met een dunschiller met tandjes). Als de ajuin glazig is dan voeg je de paprika, tomaat en concentraat toe. laat dit geheel 5 minuten stoven en voeg het water toe. Plaats het deksel op de tajine en laat even koken, voeg de gehaktballetjes toe samen met wat gehakte koriander, de geraspte gember en wat peper & zout. Nu nog circa 20 minuutjes sudderen en eet smakelijk! Heerlijk met couscous...mmmmm