NIEUW Watch & Learn

Exclusief voor onze Big Green Egg-klanten!

Big Green Egg - Watch & Learn. Tijdens deze sessie ontdek je onder begeleiding van de chef alles over je Big Green Egg. We starten met de basics: correct aansteken van je ei, temperatuur regelen, direct grillen & indirect, gebruiken van verschillende accessoires, onderhoud, ....

Deelnemen kan dus enkel als je reeds een Big Green Egg bij Kooktijd hebt aangekocht. 

De eerstvolgende sessies zijn gepland op volgende data en duren circa 3uur. Deelname bedraagt €89 pp.


dinsdag 11 juni - start 18u30
 

Odoo + afbeelding en tekst

Odoo + afbeelding en tekst

Big Green Egg bij Kooktijd

Heb jij ook interesse in een Big Green Egg? Kom dan eens langs bij ons in de winkel. We leggen jou graag alles uit en tonen de verschillende maten, onderstellen, accessoires en mogelijkheden. Dankzij onze ruime voorraad aan Big Green Egg's, accessoires en houtskool kan je vaak dezelfde dag nog je groene ei gratis thuis geleverd krijgen. Waar wij als Kooktijd vooral voor bekend staan (en daar ben ik best wel trots op) is onze degelijke uitleg in mensentaal maar vooral ook de service achteraf. Heb jij na enkele weken een vraag over de temperatuur als je pizza's bakt, wat voor stoofpot je het beste kan gebruiken,... dan helpen we jou meteen met raad en daad verder. Je kan bellen, langskomen, mailen of via pb een bericht sturen. Meestal heb je (zelfs op zondag) enkele minuten later al een antwoord terug.

Odoo + afbeelding en tekst

Uniek keramiek

Het is het keramiek van de Big Green Egg dat de warmte in de Egg weerkaatst, waardoor een luchtstroom ontstaat die ingrediënten en gerechten extra mals maakt.

Het keramiek van de Big Green Egg is mede ontwikkeld door Nasa en het productieproces vindt plaats in Noord-Amerika volgens de strengste kwaliteitsnormen. Mede daarom is het van buitengewoon hoogwaardige kwaliteit. Het heeft extreem isolerende eigenschappen en weerstaat extreme temperaturen en temperatuurschommelingen.


Odoo + afbeelding en tekst

Perfecte luchtcirculatie

Dankzij het warmteweerkaatsende keramiek én dankzij de vorm van de Big Green Egg ontstaat er een perfecte luchtcirculatie in de Egg, waardoor voedsel op de gewenste temperatuur gelijkmatig gaart.


Odoo + afbeelding en tekst

Duurzaam en zuinig in gebruik

Daarnaast heeft de goede luchtcirculatie nog een ander voordeel: omdat de warme lucht in de Egg blijft, is de Egg zuinig in gebruik.
Je houtskool gaat langer mee en genereert minder as.

En de Egg is niet alleen duurzaam in gebruik: hij bestaat ook uit duurzame materialen. Sterker nog: bij Big Green Egg hebben we de ambitie om al onze producten te laten vervaardigen van duurzame materialen.


Odoo + afbeelding en tekst

Optimale temperatuurbeheersing

In de Big Green Egg kun je de temperatuur tussen de 70°C en 350°C tot op de graad nauwkeurig reguleren en behouden, zelfs bij temperaturen ver onder het vriespunt. 
Externe temperaturen hebben door het hoogwaardige, warmte-isolerende keramiek geen invloed op de temperatuur binnen de Egg.


Odoo + afbeelding en tekst

Uitstekende kwaliteit  

Al ruim 25 jaar heeft Big Green Egg een exclusief samenwerkingsverband met een specialistische fabriek in Mexico, waar geen enkel ander merk kamado wordt gemaakt. Deze high-end keramiek producent is iso 9001 ul gecertificeerd en voldoet dus aan de allerhoogste kwaliteitsnormen. En voordat een Big Green Egg de fabriek verlaat, ondergaat hij nog een laatste, zeer nauwkeurige controle. Mede hierdoor staan wij 100 procent achter ons product, en bieden wij een beperkte levenslange garantie op het materiaal en de constructie van alle keramische onderdelen van de Egg.


Odoo + afbeelding en tekst

Levenslang plezier

Door de unieke combinatie van de constructie, het fabriceren en het ongeëvenaarde keramiek is een Big Green Egg een zeer duurzaam kooktoestel met een langere levensduur dan vergelijkbare soorten. 
Een Big Green Egg kan minstens honderdduizend keer worden verhit zonder aan kwaliteit in te boeten. Een Egg gaat dus minstens een leven lang mee. Hierdoor kun je eindeloos op een gezonde manier ingrediënten en gerechten garen met een bijzonder smaakvol resultaat.


Odoo + afbeelding en tekst

Eindeloze mogelijkheden

Naast grillen, bakken, stomen, wokken en roken is de Big Green Egg ook gemaakt voor slow cooking van grotere stukken vlees of het langzaam laten garen van delicate ingrediënten zoals schaal- en schelpdieren en visfilets.

Met de keramische conveggtor bouw je de Big Green Egg heel eenvoudig om tot een oven. En met een baking stone maak je heel eenvoudig het lekkerste brood en pizza’s met een perfecte bodem. De mogelijkheden zijn eindeloos: probeer ze allemaal en laat je creativiteit de vrije loop!


Odoo + afbeelding en tekst
Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Big Green Egg mini

De Big Green Egg Mini is het kleinste en lichtste lid van de Big Green Egg-familie. Hij is ideaal om mee te nemen naar de camping, boot of picknick. Of om thuis gewoon direct op tafel te zetten. Maar om heel eerlijk te zijn: als je dit model EGG hebt, ga je waarschijnlijk nooit meer ergens heen zonder hem mee te nemen. Dankzij zijn gewicht gaat het verplaatsen van de Mini heel eenvoudig. En je kunt het jezelf nog makkelijker maken door ook een EGG Carrier voor de Mini aan te schaffen.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Big Green Egg minimax

Zijn formaat is misschien niet indrukwekkend, maar dat maakt de Big Green Egg MiniMax ruimschoots goed met zijn prestaties. De MiniMax is het nieuwste lid van de Big Green Egg-familie en het compactste model wat we hebben. Hij is maar 7 centimeter hoger dan de Big Green Egg Mini maar heeft een veel groter kookoppervlak, vergelijkbaar met dat van de Big Green Egg Small. En dat geeft je genoeg ruimte om voor 4 tot 6 personen te koken. Direct op tafel als je dat wil, want met een hoogte van 50 centimeter is de MiniMax een ideaal tafelmodel EGG.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Big Green Egg small

Is outdoor cooking het voorrecht van mensen met een tuin? Nee hoor! De Big Green Egg Small is de favoriete huisgenoot van stadsmensen met een balkon of kleine patio. De Small is compact en toch kook je er met gemak de sterren van de hemel op voor 4 tot 6 personen. Omdat het rooster van de Small lager ligt dan dat van de MiniMax is de Small geschikter voor grotere bereidingen, ook al hebben ze allebei een even groot kookoppervlak.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Big Green Egg medium

De Big Green Egg Medium is compact genoeg om te passen in een kleine stadstuin, patio of op een balkon, maar groot genoeg om voor 6 tot 8 personen op te grillen, roken, stoven of bakken. Met de Medium in je tuin nodig je dus heel makkelijk wat familie of vrienden uit om samen te genieten. Mede daarom is deze EGG een van onze populairste modellen.

 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Big Green Egg Large

De Big Green Egg Large is het meest populaire model in de Big Green Egg-familie. Op het kookoppervlak van de Large maak je met gemak al jouw favoriete gerechten én die van familie en vrienden. Tegelijk als dat moet, want op de Large heb je genoeg ruimte om voor 8 personen te koken. Met al die ruimte bereid je op de Large ook heel makkelijk complete driegangenmenu’s. Bouw de Large in in een (acacia) tafel of buitenkeuken, of plaats de Large in een EGG Nest en Nest Handler om hem makkelijk en veilig te kunnen verplaatsen.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Big Green Egg XL

Heb je een grote familie en/of vriendengroep? Of kook je professioneel, bijvoorbeeld als cateraar voor grote groepen? Dan is de Big Green Egg XLarge jouw partner in crime. Deze multitasker heeft een rooster dat ruim 1/3 e groter is dan dat van de Large. Hierdoor kun je grote gezelschappen tegelijk laten genieten van smaakvol gegaarde ingrediënten en gerechten. Met een kookoppervlak van 61 centimeter zijn grote stukken vlees, vis of meerdere pizza’s geen fantasie meer maar realiteit. Zie je het nog grootser? Kies dan voor maat XXL.